Despre Fondul de Pensii

Dupa umila mea parere, dar mai ales in functie de slabele cunostiinte juridice, despre Fondul de Pensii cunosc urmatoarele:

1.F.P. se constituie prin „retinerea la sursa a unui procent din venitul brut al angajatilor”

2.Aceste sume se colecteaza de Casa de Pensii, dupa care luna de luna, se depun in DEPOZIT BANCAR  la „BANCA NATIONALA A ROMANIEI” Garantul acestui F.P. este insusi „GUVERNATORUL B.N.R.”

3.Daca analizam situatia F.P. numai din anul 1950 pana in prezent, NOI PENSIONARII INCA IN VIATA am vrea sa cunoastem CARE ESTE IN MOMENTUL DE FATA SITUATIA F.P.

a)-valoarea soldului la 01.01.1950; b)-numarul contribuabilor la F.P. si valoarea contributiei anuale; c)-numarul beneficiarilor F.P. si valoarea anuala a pensiilor platite; d)-valoare anuala a dobanzilor adaugate de B.N.R. la F.P.

4.B.N.R. sa prezinte public, sub forma de grafic, dinamica evolutiei F.P. pentru perioada 1950-1989.

5.B.N.R. sa prezinte public, sub forma de grafic, numarul de contribuabili la F.P., valoarea colectata si intrata la F.P., numarul de beneficiari ai F.P., si dobanda acordata de B.N.R. la acest depozit, pentru perioada ian.1990 la dec.2009.

Incepand din ianuarie 2009, guvernantii, politicienii, parlamentarii si neparlamentarii, moderatorii tuturor televiziunilor existente, clameaza spre stiinta noastra a „pensionarilor” ca vezi bine cum te porti ce vorbesti si ce atitudine ai fata de „presedintie, parlament,guvern, ….etc….etc… daca vrei sa mai incasezi lunar „LINGURA DE COLIVA” oferita din prea multa dragoste pentru noi „ASTIA HODOROGII’ care nu-i asa „SUG DIN MUNCA POPULATIEI ACTIVE”.

Punct si de la capat. Eu pensionar din februarie 1991, recunosc ca luna de luna ridic de la C.E.C.lingura de coliva” acordata de Legislatiile in vigoare. In februarie 2010, se vor implinii 20 (douazeci) de ani de pensie, si am de gand sa mai „mananc inca 20 de ani din lingura de coliva cara mi-se cuvine dupa o contributie de 42 de ani de activitate in campul muncii.ESTE DREPTUL MEU LEGITIM si nici un cacacios de guvernant,parlamentar, politician sau presedinte, nu are nici un DREPT LEGITIM SA MA LIPSEASCA DE EL.

Si acum sa lasam la oparte divagatiile pe tama „PENSII” si sa analizam realitatea de astazi. Toti dar absolut toti cei pomeniti mai sus, umbla cu BAU-BAU-ul in gura, amenintandu-ne ca noi bosorogii nu vom mai primim „lingura de coliva” daca ei: presedintele, prim-ministru, ministrul finantelor, parlamentarii, politicienii din toate partidele politice, nu se „OPINTESC  DIN  RASPUTERI” sa na asigure lunar aceasta „lingura de coliva”. Pentru F.P. voi cacaciosilor nu trabuie sa indatorati Romania, „banii pentru pensii SUNT IN DEPOZITUL B.N.R.

Raspunsul meu este-„SICTIR IMBECILILOR”.

Din punct de vedere legislativ un singur om din Tara Romaneasca se face raspunzator de „delapidarea fondului de pensii” si acesta nu e nimeni altul de cat GUVERNATORUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI.

Generatia mea de pensionari trebiue sa cerem acestui „OM” sa raspunda de modul cum a gestionat F.P.

Trebiue sa se stie F.P. nu este acordat de Bugetul de Stat sau Bugetul Asigurarilor Sociale si Fondurile Speciale, ci este „CONTRIBUTIA FIECAREI PERSOANEI FIZICE IN CALITATE DE ANGAJAT”.

Pentru proasta gestiune a F.P. mergand pana la disparitia lui din depozitul B.N.R. se face vinovat numai un singur „OM” adica „GUVERNATORUL B.N.R.” Punct.

P.I.T. – Tereblecea


Reclame

Un răspuns to “Despre Fondul de Pensii”

  1. theodora0303 Says:

    Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: